Til framsida
SØK:
FRAMSIDA|MELD DEG INN|ADRESSEENDRING|KALENDER|KONTAKT| 28. MARS 2020 Information in english


Nyhende Arkiv Mållaget meiner Landsmøte 2020 Nytt prinsipprogram Oppdater! NyNorsk Nye læreplanar Organisasjon Lagsoversyn For lokallaga Norsk Tidend Krambua Peikarar Norsk Målungdom Fakta om nynorsk For pressa

Gode nynorskvedtak i Venstre

 (06.03.2017)

Denne helga var landsstyret i Venstre samla for å vedta framlegg til nytt stortingsprogram som landsmøtet endeleg skal vedta helga 30. mars til 2. april i Ålesund.

Landsstyret i Venstre gjekk inn for ei offensiv styrking av sidemålsordninga med tidlegare start, framleis eigen karakter, styrking av nynorsk i lærarutdanninga og innføring av nynorsk i andre fag enn norsk i bokmålsområde. I tillegg ynskjer dei fleire nynorske bøker og lydbøker i barnehagar, meir nynorsk i NRK og viser ei generell positiv haldning til språk og språkleg likestilling.

– Dette er veldig gledeleg. Mållaget ynskjer Venstre til lukke med veldig gode nynorskvedtak på landsstyremøtet, seier Magne Aasbrenn, leiar i Noregs Mållag.  

Dette er vedtaka som landsstyret i Venstre går inn for:

«Styrkinga av sidemålsordninga: 
Det er viktig at elevene behersker både nynorsk og bokmål. For å sikre dette ønsker Venstre at elevene skal få sidemålsopplæring på et tidligere tidspunkt enn i dag, og at nynorskdidaktikk styrkes i lærerutdanningen. Både nynorsk og bokmål bør brukes i undervisningen, og ordningen med egen karakter i sidemål skal videreføres.

Venstre vil:
- sikre en god opplæring i både nynorsk og bokmål, og videreføre ordningen med egen sidemålskarakter
- at elevene skal få sidemålsopplæring på et tidligere tidspunkt enn i dag
- at nynorskdidaktikk styrkes i lærerutdanningen.»

Og vidare:

«Styrke nynorskopplæringen ved at alle barnehager får bøker og lydbøker på nynorsk, og innføre en nasjonal prøveordning med nynorsk i andre fag enn norsk i bokmålsområder.»
 «at NRK skal bruke minst 25 % nynorsk på alle sine plattformer» (mot tidlegare berre "verbalinnslag").

Bookmark and Share
HANDLEKORG
Handlekorga er tom.
© Noregs Mållag 2020
E-post vevmeister
Sidene laga av Zetta AS
Noregs Mållag
Lilletorget 1
0184 Oslo
Tlf: 2300 2930
E-post: nm@nm.no