Til framsida
SØK:
FRAMSIDA|MELD DEG INN|ADRESSEENDRING|KALENDER|KONTAKT| 28. MARS 2020 Information in english


Nyhende Arkiv Mållaget meiner Landsmøte 2020 Nytt prinsipprogram Oppdater! NyNorsk Nye læreplanar Organisasjon Lagsoversyn For lokallaga Norsk Tidend Krambua Peikarar Norsk Målungdom Fakta om nynorsk For pressa

Medlemsrekord i Austmannalaget

 (08.12.2017)


Leiar i Austmannalaget, Helen Johannessen. (Foto: Hege Lothe)

Det går mot endå ein ny medlemsrekord i Austmannalaget. I dag er det 587 medlemer i laget. Dette er ein oppgang på 45 fleire betalande medlemer enn i fjor.

– Dette er utruleg moro at vi opplever slik medlemsvekst, og vi merkar at det er mange lokallag som er med og bidreg, fortel Helen Johannessen, leiar i Austmannalaget.

Austmannalaget er fylkesmållaget for medlemer i Noregs Mållag som bur i Hedmark og Oppland, bortsett frå Valdres som har sitt eige fylkesmållag. Siste året har det blitt skipa eit nytt lag som heiter Lom og Skjåk dialekt- og mållag. Dette laget hadde skipingsmøte i august med om lag 30 frammøtte. I Elverum er det i gang arbeid med å få skipe oppatt Elverum dialekt- og mållag.

– I dag er det kring ein halv million nordmenn som reknar nynorsk som sitt språk. I Oppland er det nær 3 700 nynorskelevar, seier Helen Johannessen.

– Vi arbeider for at alle skal kunne bruke nynorsk, og at det skal vere lett å til dømes vere nynorskelev. Fleire medlemer gjer Noregs Mållag til ein sterkare organisasjon. Di fleire vi er, di sterkare står nynorsken, seier Helen Johannessen.

I dag har Noregs Mållag 12 914 medlemer. Målet for i år er å nå 13 000 medlemer. Så høge medlemstal som Mållaget har no, har vi ikkje hatt sidan 1991. Det er nesten 3000 fleire enn for ti år sidan.

– Vi er svært takksame for alle som er med i Mållaget, og for alle nye medlemer, seier Helen Johannessen.

Bookmark and Share
HANDLEKORG
Handlekorga er tom.
© Noregs Mållag 2020
E-post vevmeister
Sidene laga av Zetta AS
Noregs Mållag
Lilletorget 1
0184 Oslo
Tlf: 2300 2930
E-post: nm@nm.no