Til framsida
SØK:
FRAMSIDA|MELD DEG INN|ADRESSEENDRING|KALENDER|KONTAKT| 16. DESEMBER 2018 Information in english


Nyhende Vinterseminar 2019 Oppdater! Meld deg inn! Mållaget meiner Leiaren meiner Leiartalar Program Stadnamnlova Nynorsk Grunnlov Normering Næringsliv Kyrkjemål Skule IT Media Mediemeldinga 2001-2002 Offentleg målbruk Val Nye læreplanar NyNorsk Språkdelt ungdomskule Kommunal nynorsk Sidemål Nynorsk verksemd Organisasjon Lagsoversyn For lokallaga Norsk Tidend Målprisar Krambua Peikarar Norsk Målungdom Fakta om nynorsk For pressa

Mediepolitikk og nynorsken

Bruken av nynorsk i media er avgjerande for stillinga til nynorsk som vanleg bruksspråk. Arbeidet for å styrkja nynorsk som mediespråk er høgt prioritert i arbeidsprogramet.

Siste åra har Noregs Mållag gjort eit viktig arbeid med å setje fram krav om at nynorsken må sleppe til i riksavisene. I 2005 vart det over 36 000 folk som skreiv under på at dei støtta kampanjen: Slepp nynorsken til! Opphev forbodet mot nynorsk i Dagbladet og VG!

Noregs Mållag arbeider saman med Kringkastingsringen som er ein ubunden medlemsorganisasjon som arbeider for nynorsk, dialekt og samisk i media. Norges Mållag har eit eige ykesmållag, Mediemållaget, som organiserer folk i media, kommunikasjons- og reklameverksemd og i forlag.

Bookmark and Share
HANDLEKORG
Handlekorga er tom.
© Noregs Mållag 2018
E-post vevmeister
Sidene laga av Zetta AS
Noregs Mållag
Lilletorget 1
0184 Oslo
Tlf: 2300 2930
E-post: nm@nm.no