Til framsida
SØK:
FRAMSIDA|MELD DEG INN|ADRESSEENDRING|KALENDER|KONTAKT| 25. SEPTEMBER 2018 Information in english


Nyhende Oppdater! Meld deg inn! Landsmøtet i Vinje Mållaget meiner Nye læreplanar NyNorsk Språkdelt ungdomskule Kommunereforma Sidemål Partiprogram Sidemål 2012-13 5 mytar om sidemål 5 gode grunnar for sidemålsopplæring Eit lyft for sidemålsopplæringa Nynorsk i andre fag enn norsk Sidemål i Oslo Sidemål på Stortinget Bakgrunn Sidemålsopplæring Nynorsk verksemd Organisasjon Lagsoversyn For lokallaga Norsk Tidend Målprisar Krambua Peikarar Norsk Målungdom Fakta om nynorsk For pressa Ledig stilling

Korleis kan dei skriftspråklige ferdigheitene til elevar styrkas?

Notatet tar utgangspunkt i ønsket til byrådet i Oslo om å styrke dei skriftspråklige ferdigheitene til elevane i osloskolen. Det bygger òg på det nasjonale målet som er nedfelt i læreplanane, om at elevar i grunnskolen og den vidaregåande skolen skal lære å skrive både bokmål og nynorsk.

Les meirSidemålet i ungdomsskulen og den vidaregåande skulen

Obligatorisk skriftleg opplæring (stil) på begge målformer i gymnaset vart innført etter stortingsvedtak i 1907, men ordninga kom nok ikkje i fast gjenge før etter 1910. Frå før var det sett i verk ei liknande ordning i lærarskulen frå og med 1902.

Les meirBookmark and Share
HANDLEKORG
Handlekorga er tom.
© Noregs Mållag 2018
E-post vevmeister
Sidene laga av Zetta AS
Noregs Mållag
Lilletorget 1
0184 Oslo
Tlf: 2300 2930
E-post: nm@nm.no