FRAMSIDA|MELD DEG INN|KALENDER|KONTAKT| 12. JULI 2020
Mediemållaget
v. B. Rekve, Dyretråkket 29 -
1251 Oslo
E-post: mediemallaget @ mediedagane.no

Framsida Nyhende, aktuelt, arkiv Arkiv 2013 Arkiv 2014 Arkiv 2015 Pressemeldingar Kommentarar Logoar og bilete Arkiv 2012 Arkiv 2011 Arkiv 2010 Arkiv 2009 Arkiv 2008 Arkiv 2007 Dei nynorske mediedagane Språkråd Nynorsk redaktørpris Om oss Organisasjon Lenkjer

Stor nynorskkveld: Heiders-Brage til Guri Vessaas

 (15.11.2007)

I kveld fekk Guri Vesaas Heidersprisen 2007 under utdelinga av Brageprisen. - Det er ei stor glede å kunna gratulera denne framståande medlemmen vår med prisen, seier Berit Rekve, leiar for Mediemållaget.
For ikkje lenge sidan var Vesaas også utnemnd til Riddar av St. Olavs Orden.

Linn T. Sunne fekk barne- og ungdomsbokprisen for "Happy" og Frank Rossavik fekk sakprosaprisen for Einar Førde-biografien "Stikk i strid". - At også desse prisane gjekk til forfattarar som skriv på nynorsk, er stort. Vi sender også gratulasjonar til Sunne og Rossavik. - Dette har vore ein svært gild kveld for nynorsken, avsluttar Rekve.

I grunngjevingane frå juryen heiter det:

Heidersprisen
"Årets hederspris går til en forlagsredaktør, forfatter og oversetter som i en generasjon har vært en institusjon i norsk forleggeri.

Prisvinneren har særlig vært opptatt av å utgi barnebøker med kunstneriske og litterære kvaliteter. Hun har, ved aktivt å få i stand samarbeid mellom en rekke forfattere, illustratører og bildekunstnere, utviklet barneboken til en høyt respektert kunstart, både i Norge og i utlandet.

Etter 40 år i Samlaget gikk prisvinneren i fjor av med pensjon. Brages hederspris for 2007 tildeles nestoren innen norsk barnebokproduksjon, Guri Vesaas, for hennes enestående innsats for norsk barne- og ungdomslitteratur."

Barne- og ungdomsbøker
"Dette er
en vakker liten historie fortalt i et komprimert format. Språk og format kler hverandre og understreker bokas alvorlige budskap. På det ytre plan handler det om å være ny i en klasse, om å bli mobbet, om å være utenfor og om å forholde seg til den vanskelige virkeligheten. På det indre plan handler det om å greie å forholde seg til opplevelser som både er vanskelige og til dels uforståelige. Med varme og innsikt viser forfatteren hvor vanskelig det kan være å være barn på vei til å bli ungdom."

Sakprosa
"Forfatteren, som er journalist i Bergens Tidende, følger den tidligere Arbeiderparti-toppen og NRK-sjefen i med- og motvind i mange tiår. «Stikk i strid» er en bok om en mangfoldig mann, mener juryen.

– Rossavik tegner et portrett av en svært sammensatt person med sterk vilje til makt og med store evner til å både begeistre og vekke avsky. Rossavik har prestert en svært vellykket «uautorisert» biografi, ifølge juryen."

(foto: Berit Rekve)

© Noregs Mållag 2020 - Sidene laga av Zetta AS