FRAMSIDA|MELD DEG INN|KALENDER|KONTAKT| 27. DESEMBER 2020
Juristmållaget
E-post: rasberg @ gmail.com

Framsida Om oss Nyhende og aktuelt Organisasjon Jubileumsskrift 2010 Kontakt oss

Sidene vert ikkje oppdatert


På grunn av vanskar med publiseringsverktøyet vert ikkje lenger denne sida oppdatert. Følg heller med på gruppa Juristmållaget på fjesboka (Facebook) eller send ein e-post til juristmaallaget@gmail.com for å høyra om aktivitetane våre.

Les meir
Vellukka skriveseminar 2008
Trass i snøver, stenge vegar og forseinka Bergensbane, vart skriveseminaret til Juristmållaget på Haugastøl endå ein gong vellukka.

Les meir
Målpris til professor Lilleholt
Målprisen til Juristmållaget for 2008 går til professor Kåre Lilleholt ved Universitetet i Oslo. Prisen vart delt ut ved ei markering på Institutt for privatrett, Juridisk fakultet 5. juni 2008.

Les meir
 
Årsmelding for 2007
Årsmøte for 2008 vart halde tysdag 13. mai 2008 hjå advokatfirmaet Kluge i Oslo. Advokat, tidlegare statssekretær, Steinulf Tungesvik heldt føredraget "Mirakelet i Samferdselsdepartementet", om korleis departementet gjekk frå å vera mellom dei dårlegaste til dei beste på bruk av nynorsk.

Les meir
Nynorsktreff
for jusstudentar, juristar og andre interesserte onsdag 1. oktober 2008.

Les meir
 
Nynorsk skriveseminar med Sylfest Lomheim og Ola Mestad
Juristmållaget skipar skriveseminar for jusstudentar, juristar og andre interesserte fredag 23. til sundag 25. januar 2009 på Haugastøl turistsenter.

Les meir
Juridisk og administrativ ordliste er tillatt hjelpemiddel på eksamen
Eksamensamensseksjonen ved Juridisk fakultet, Universitetet i Oslo, har stadfesta at Karl Arne Utgård si ordliste er tillatt hjelpemiddel på eksamen, etter at nynorskbrukarar tidlegare har fått ordlista inndregen på eksamen.

Les meir
 
ÅRSMØTE I JURISTMÅLLAGET 2009 MED KÅSERI FRÅ FINN-ERIK VINJE
Juristmållaget byr 31. mars 2009 kl 1800 inn til årsmøte. Før årsmøtet vil professor emeritus Finn-Erik Vinje kåsera om framlegget til språkleg fornying av Grunnlova som han står bak.

Les meir
Første dom på nynorsk frå arbeidsretten
For første gong i historia, sidan opprettinga i 1916, har arbeidsretten skrive ein dom på nynorsk.

Les meir
 
Nynorsktreff
for jusstudentar, juristar og andre interesserte måndag 3. mars 2008.

Les meir
Juridiske språkråd 2-2007
Tips til bokmålsjuristar som skal skriva nynorsk - med ordliste. Disposisjon til føredrag for Lovavdelinga i Justisdepartementet, halde av lovrådgjevar Tore Fjørtoft. Her kan du lasta ned tipslista (pdf).
 
Ver med på å forbetra ordlista
Karl Arne Utgård har starta arbeidet med ny utgåve av ordlista si, Juridisk og administrativ ordliste. Hjelp han med å finna fram til ord!

Les meir
Fjesboka
Den store landsfysna "Facebook" har nådd heilt inn i Juristmållaget. Dersom du har ein eigen Facebook-profil, oppmodar vi deg om å søkje deg fram til gruppa vår - Juristmållaget - der vi mellom anna svarar på spørsmål om juridisk språkbruk.
 
Juridiske språkråd for journalistar
Gunnar O. Hæreid. leiar for Juristmållaget og advokat hjå Regjeringsadvokaten, har halde føredrag for NRK-journalistar 8. mai 2007.
Du kan lasta ned notat frå føredraget som pdf-fil her.
Juleavslutning
Juristmållaget skipar til juleavslutning på Justisen tysdag 18. desember kl 1830 og utover.

Les meir
 
Målpris til advokatar
Stord kommune har gjeve årets målpris til tre advokatkontor, Advokatane i Borgen AS, Advokatane Haldor Tveit & Audvald Kvamme og Advokatane Sydnes & Neset.

Les meir
Velkomen til Juristmållaget
Endeleg er vi ute i verdsveven. Sidene er under utvikling og vi vonar de utover våren vil finna mykje nyttig stoff om nynorsk her.

Hjarteleg velkomen skal du vera!

Beste helsing
Gunnar O. Hæreid

Les meir
 
Nynorsk skriveseminar
Velkomen til det årvisse nynorske skriveseminaret for jusstudentar og juristar, som denne vinteren finn stad på Haugastøl på Bergensbana 25. til 27. januar 2008.

Les meir
Målpris til professor Nygaard
Målprisen til Juristmållaget for 2007, den andre i historia, går til professor emeritus Nils Nygaard. Nestleiar i Juristmållaget Jarand Felland delte ut prisen ved ei markering på Dragefjellet i Bergen 22. mai.


Les meir
 
© Noregs Mållag 2020 - Sidene laga av Zetta AS