FRAMSIDA|MELD DEG INN|KALENDER|KONTAKT| 27. DESEMBER 2020
Medisinsk Mållag
E-post: anakling @ online.no

Framside Arkiv og årsmeldingar Medisinsk journalføring Om oss Kontakt oss

Velkomen til Medisinsk Mållag


Medisinsk Mållag er yrkesmållaget for alle som arbeider og studerer i det norske helsestellet. Du er hjarteleg velkomen!


Les meir
Årsmelding for Medisinsk Mållag

Styret har i 2018 vore sammansett slik: Arne Nakling, leiar, Øygunn Kallevik, kasserar, og styremedlem Turid Thune og Terje Brune. Varamedlem: Håvard Skeidsvoll. 


Les meir
Medisinsk journalskriving!

Medisinsk Mållag arbeider med å revidera boka Medisinsk journalskriving.  Les meir her eller sjå i venstremenyen. 

 
Helse Vest RHF treng meir tid
Medisinsk Mållag har etterlyst nynorsk i den elektroniske pasientjournalen (EPJ). No seier Helse Vest RHF at EPJ vil vere oppe på begge målføra i løpet av eit par år. Gradvis, vel å merke.

Les meir
KKD purrar HOD
Kultur- og kyrkjedepartementet har purra på Helse- og omsorgsdepartementet om retningslinjer for målbruk i taleattekjenningssystem.

Les meir
 
Dikterer på nynorsk, får att teksten på bokmål
Ein nynorskbrukande overlækjar på Lillehammer skuldar arbeidsgjevaren for "språkleg rasisme". Seksjonsoverlækjar Ottar Rekkedal dikterer på nynorsk, men får notat attende på bokmål, melder NRK Hedmark og Oppland.
Dagens Medisin: Bygdehjerter banker for nynorsk medisin

- Medlemmer i Medisinsk Mållag dikterer sin nynorsk på fagert og klart vis. Drømmen er å få alle notater avskrevet på korrekt nynorsk, skriv Dagens Medisin.

 


Les meir
 
- Helse Bergen må følgja opp nynorskvedtaket betre
Det seier leiar for Medisink Mållag, Turid J. Thune. No har laget sendt brev der ber helseførtaket retta seg etter vedtaket i Kulturdepartementet. I 2004 vart det stadfesta at tenestemålet skal vera nynorsk.

Les meir
 
 
© Noregs Mållag 2020 - Sidene laga av Zetta AS